Keukenlink
Welkom bij Keukenlink
Keukenlink geeft informatie over een groot aantal zaken die met
keukens te maken hebben.
Zo vindt u een uitgebreide presentatie van alle
keukenspecialisten bij u in de buurt. Ook kunt u informatie
vinden over de meest uiteenlopende soorten van keukens. Heeft
u vragen naar aanleiding van de pagina's op Keukenlink dan
kunt u het informatieformulier invullen. De keukenspecialist van
uw keuze zal uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden.
Handige tips:
Werkbladen en uw lichaamslengte
De juiste hoogte:
De ideale werkhoogte ligt globaal
ergens tussen de 85 en 95 cm. Of uw
werkblad de juiste hoogte heeft, is
simpel te controleren door de afstand
te meten tussen uw horizontale
gestrekte onderarm en het werkblad
die moet dan zo’n 12 cm bedragen. Als
dit niet het geval is dan kan er gekeken
worden of de plinthoogte aangepast
kan worden.
Sommige fabrikanten leveren
verstelbare werkblokken. Bij deze
verstelbare werkblokken is het mogelijk
om bij de montage de werkhoogte tot
op de centimeter nauwkeurig aan te
passen aan de individuele wensen en
lichaamslengte van de gebruiker.
Spoelbakken
Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor twee spoelbakken of en dubbele spoelunit. Dit is erg handig voor de afwas, het wassen en snijden van groente en kleine schoonmaakkarweitjes.
Bij het uitzoeken van een keuken is het erg handig dat de eventuele vaatwasser en de spoelbakken in de buurt zitten van de opbergruimte voor bestek, glazen en servies.
Spullen die nog afgespoeld moet worden voor ze de vaatwasser in gaan, druppelen dan niet uw hele keuken onder.
Koken
Koken en keuken hebben alles met elkaar te maken. Vaak vormt het kookcentrum dan ook - letterlijk- het middelpunt van de keuken. Het is daarom erg handig om de kookunit, met of zonder vaatwasser in de buurt van het spoelcentrum te plaatsen. Zo kunnen pannen snel gevuld of afgespoeld worden.
Top 3 van vragen en antwoorden over de afwasmachine
Er zitten zwarte en roestkleurige vlekjes op het bestek.
Tijdens en na het drogen condenseert waterdamp op de voorwerpen in de machine. Op metaal van mindere kwaliteit
kan dit zwart en roestkleurige vlekjes veroorzaken. Zwarte vlekjes kunnen ook worden
veroorzaakt doordat verschillende metalen in de machine elkaar raken en door de
inwerking van zuur- en zout- houdende ingredienten in voedsel.
Als u hiervan last heeft, is het beter bestek even af te spoelen voor u het in de
afwasmachine plaatst. Controleer ook het onthardingszout en het glansspoelmiddel.
Er ligt een regenboogachtige glans over het glaswerk.
Dit is de voorbode van de niet meer te verwijderen witte aanslag. Ook deze regenboogachtige
glans is niet meer te verwijderen.
Er ligt een blauwachtige glans over het glaswerk.
Als u een egale, blauwachtige glans ziet en het glas voelt bovendien
wat vettig aan, dan wordt het glansspoelmiddel te royaal gedoseerd.
U verwijdert deze aanslag met een handafwasmiddel.
Meer informatie te vinden van de volgende specialisten: